Circulaire stad

Kies voor Zero Waste! Bewust omgaan met energie en grondstoffen

Deze maand staat het thema Circulaire Economie centraal op DuurzaaminNoordoostpolder.nl. Steeds meer gemeenten brengen in kaart hoeveel grondstoffen de stad in gaan, en hoeveel er als afval er weer vrijkomen. Zo ook Noordoostpolder, In Emmeloord is het eerste Circulaire KCA-depot van Nederland te vinden. Het depot is geproduceerd met secundaire grondstoffen en draagt bij aan een circulaire stad.

Themabijeenkomst Circulaire Stad
Er liggen veel kansen voor het verminderen van grondstofverbruik. Vooral het aanpassen van de huidige woningvoorraad is een uitdaging. De focus tijdens de bijeenkomst ligt op circulaire woningscans. De kansen en mogelijkheden gebaseerd op 20 uitgevoerde scans worden toegelicht. Op maandag 25 juni van 14:00 – 16:00 uur wordt in de Flevomeer Bibliotheek (Harmen Visserplein 5, Emmeloord) hierover een bijeenkomst gehouden.

WIN! Vogel-voederbol van circulair materiaal
De wol van de schapen die de bereklauw bestrijdt in Flevoland, wordt door de Almeerse Wolunie verwerkt tot nieuwe, unieke en hippe producten. Eén daarvan is de vogelvoederbol. Maak kans op een vogelvoederbol of gratis deelname aan cursus om deze zelf te maken op 13 oktober 2018. Laat voor 30 juni weten welke soort schaap het wol levert voor de Almeerse Wolunie via s.raj@nmfflevoland.nl

Share

Laat wat van je horen

*