CO2-Dieet blog van Marjan Loosman

Op donderdag 10 oktober zijn 10 personen, alle klanten bij Coop Greidanus, op CO2-dieet gegaan. Zij hebben hun autosleutels ingeleverd en moeten in principe alles 10 dagen op de fiets doen. Daarvoor hebben ze wel een fietskratje op hun fiets gemonteerd gekregen van De Munnik. Hoe bevalt ze dat? En nu helemaal, nu de regen is losgebarsten en het een stuk kouder is geworden.

Vrijdag 11 oktober
Marjan Loosman is zelfs in de huid van haar kratje gedoken: “Mijn doel is de komende 10 dagen proberen de mensen ervan te overtuigen om mij op de fiets te monteren. Ik ben een FIETSKRAT. Pak voor de boodschappen eens niet de auto maar de fiets! Woensdagmiddag ben ik gemonteerd op de fiets van Marjan. Op donderdagmorgen heeft zij haar autosleutels ingeleverd en kan ons avontuur beginnen. Het was even wennen voor Marjan want ik ben een groot krat en doordat ik achterop ben geplaatst past ze net met haar achterwerk op het zadel. Misschien dat ze door het vele fietsen nog iets afvalt dat is dan ook mooi meegenomen. Vandaag (vrijdag) ben ik op het werk geparkeerd en in de pauze gaan we boodschappen doen. Hoe dit gaat aflopen lees je morgen…”

Zaterdag 12 oktober
Het weer zit de deelnemers aan het CO2-dieet niet mee. Maar sommigen slaan zich er heldhaftig doorheen. Zoals Marjan Loosman: “Wat een regen…..bijna de neiging om de auto te pakken, maar de regen getrotseerd en hup de fiets gepakt. Wat passen er veel boodschappen in mijn kratje, onvoorstelbaar. Geen zware tassen aan mijn stuur, alles kan in het kratje. Ideaal, ik zou zeggen probeer het eens. Vandaag staat er een wandeltocht van 12 ½ km op ons programma, jammer genoeg startpunt 15 km hier vandaan. Toch maar besloten om met de auto naar het begin van de wandeltocht te gaan.”

Maandag 14 oktober
Soms best lastig om niet zo snel de auto te pakken.
Gelukkig kan ik makkelijk op de fiets naar mijn werk en doe dit dan ook altijd.
Boodschappen doe ik nu dagelijks dit is dan ook makkelijk te doen op de fiets.

Donderdag hebben we met onze zoon een afspraak in Lelystad.
Ik zou dit graag zonder auto willen doen en gebruik willen maken van het openbaar vervoer.
Dit is bijna niet te doen!
Voordat we bij een bus zijn moeten we al 20 minuten lopen, dan moet je geluk hebben dat de bus er staat anders moet je 30 minuten wachten op de volgende bus.

Met de auto zijn we in 30 minuten in Lelystad en zijn we € 12,80 aan benzine kwijt.
Met openbaar vervoer doen we ( niet te tijd meegerekend om op de bus te wachten) er 1 uur en 15 minuten over en zijn we met drie personen € 41,10 kwijt.

Waarom kan het openbaar vervoer niet goedkoper?
Wel een luxe dus om een eigen auto te hebben.

Dinsdag 15 oktober
En toen was het droog……heerlijk om wat meer te fietsen.
Omdat ik nu elke dag boodschappen doe ga ik meestal in de pauze van mijn werk naar de winkel op de fiets.
Wel even lekker om dan even buiten te zijn.
Morgenavond verjaardag, jammergenoeg te ver om op de fiets te gaan, dus toch maar weer gebruik maken van de auto.
Ongemerkt toch wat meer in de auto dan dat ik verwacht had

Woensdag 16 oktober
Ik ben al helemaal gewend aan het kratje achterop mijn fiets, heb al heel wat kilometers gefietst. Leuk dat er 2 collega’s van mij ook meedoen met de actie, onze fietsen met kratjes staan overdag gezellig naast elkaar.

Vrijdag 18 oktober
Morgen alweer het einde van de actie. Het was leuk om mee te doen, heel wat kilometers gefietst. Het kratje is toch iets te groot voor mijn fiets, dus ga ik het er wel afhalen. Misschien dat ik fietstassen op mijn fiets ga doen, toch wel handig.

Share

Laat wat van je horen

*