Duurzaam en fijn wonen: 140 woningen langs de Urkerweg voorbereid op de toekomst!

Aan de Urkerweg staan vier flats. Hulkesteijn, Nijenbeek, Verlehorst en Old Putten. Deze flats zijn toe aan onderhoud en een toekomstbestendige update. Daarom is Mercatus vanaf eind 2017 in gesprek met de bewoners. Wat ervaren zij en wat is nodig om de flats toekomstbestendig te maken voor weer 50 jaar. Gisteravond is het voorlopig ontwerp voor de flats aan de bewoners gepresenteerd. Het getoonde beeld is een voorlopige impressie van het ontwerp. In afstemming met de gemeente Noordoostpolder en welstand wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Er kunnen nog aanpassingen plaatsvinden.

Een duurzaam gebouw
Een omvangrijke klus waarbij de woningen aan de buitenzijde volledig worden vernieuwd en toekomstbestendig gemaakt. De vier gebouwen staan aan een toegangsweg van Emmeloord op een beeldbepalende locatie. Mercatus heeft daarom ook veel aandacht voor de uitstraling van de flats. De nieuwe buitenschil van de gebouwen voldoet aan het karakter van toen, het DNA van Noordoostpolder.
De woningen worden heel goed geïsoleerd waardoor het comfort verbeterd wordt.

All-electric duurzaam opgewekt
De flats worden all-electric uitgevoerd en er vindt onderzoek plaats om de benodigde elektriciteit hiervoor duurzaam op te wekken. Daarvoor worden de mogelijkheden onderzocht om door middel van elektrolyse de opgewekte energie van de zonnepanelen om te zetten in waterstof. De (groene) waterstof wordt opgeslagen en later weer gebruikt om elektriciteit en warmte mee te maken. Op deze wijze is het mogelijk het tekort aan duurzame stroom in de wintermaanden op te vangen zonder gebruik te maken van stroom uit het net.

Share

Laat wat van je horen

*